sábado, 16 de mayo de 2009

DIADA ASTRONOMICA A CAIMARI

DIADA ASTRONOMICA A CAIMARI
Dia 15 de maig del 2009

Moltes són les activitats que es realitzaren a Caimari, el dia de la diada ambiental, que corresponia o es relacionava a la diada astronòmica que es dugué a terme, on participaren els alumnes de les escoles del municipi. Entre les activitats que es dugueren a terme: unes conferències a càrrec de dos astrònoms de la localitat sobre els aspectes més significatius del nostre sistema solar i de l’univers, observació a través de telescopis de l’entorn, realització de dibuixos a la pista de l’observació i la creació d’un immens mural amb planetes, esteroides, galàxies, nebuloses, satèl·lits, etc...
Fou un dia especial on els infants s’acostaren una mica més en aquest món tan gran que és el de l’astronomia.
El vespre següent hi hagué una concentració d’astrònoms i aficionats a l’astronomia a la pista esportiva per observar les estrelles i les constel·lacions, i Saturn, que fou el més impactant pels que hi anàrem. Hi hagué molts telescopis, amb els quals es pogué veure la bellesa del que tenim en el nostre cel. Moltes gràcies a les persones que dugueren els seus aparells per deixar-nos veure les meravelles de la nit, per les seves explicacions i amabilitat.
Si teniu ocasió de poder anar a una concentració de telescopis, a una concentració d’observació, no la desaprofiteu, perquè val la pena, no tenim l’oportunitat cada dia de veure els anells de Saturn !

No hay comentarios:

Publicar un comentario